free hosting

Δωρεάν φιλοξενία

27/08/2021

Ψέκασε, σκούπισε, πέρασε!

Ψέκασε, σκούπισε, πέρασε!

Πειστικός ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-2 της Ριέκα και βρίσκεται στους ομίλους του Europa Conference League

Απόλυτα αποφασισμένος και συγκεντρωμένος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στην Κροατία, έτσι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, επικράτησε με 0-2 της Ριέκα και πήρε -σε συνδυασμό με το 1-1 της Τούμπας- την πρόκριση για τους ομίλους του Europa Conference League. Τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο για τον Δικέφαλο που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους γηπεδούχους.

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η αρχική ενδεκάδα που παράταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα και Τέιλορ η τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ και Κούρτιτς στα χαφ, μπροστά τους ο Ελ Καντουρί, στις πλευρές οι Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ, και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι. Από την πλευρά του, ο Γκόραν Τόμιτς προτίμησε και πάλι το 5-4-1 με τον Ντρμιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γρήγορο κι έντονο ρυθμό, και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει αρκετούς χώρους για να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των παικτών του. Οι πρώτες σπουδαίες ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Μόλις στο 6ο λεπτό, και σε ένα διάστημα λίγων δευτερολέπτων, ο Δικέφαλος έφτασε δυο φορές πολύ κοντά στο γκολ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Πρώτα το σουτ του Σβαμπ και λίγο μετά το πλασέ του Ελ Καντουρί κατέληξαν περίπου στο ίδιο σημείο των δοκαριών!

Μετά τις… προειδοποιήσεις, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικά στον στόχο τους. Στο 10’, ύστερα από ωραία κάθετη πάσα του Σβαμπ, ο Ελ Καντουρί με προβολή έκανε το 0-1. Η κυριαρχία των παικτών του Λουτσέσκου μέσα στο γήπεδο συνεχίστηκε, απλά μετά το πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός σεταρίστηκε κάπως και είχε μεγαλύτερες δόσεις διαχείρισης του σκορ και κυκλοφορίας της μπάλας.

Οι Κροάτες, πέρα από 1-2 μακρινά σουτ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα πριν το 37’, εκεί που ο Τόμετσακ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πασχαλάκη αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 41’, ο ΠΑΟΚ απάντησε με νέο δοκάρι (!) σε δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί και καθοριστική επαφή του Πρσκάλο με την μπάλα. Στην επαναφορά μάλιστα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές για τον Δικέφαλο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που ο Τόμιτς πέρασε στο ματς τους Σελάχι-Τσερίν και μετέτρεψε το σύστημα της Ριέκα σε 5-3-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, όμως δυσκολεύονταν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν κάποια καθαρή φάση.

Ευκαιρίες με μακρινά σουτ χάθηκαν εκατέρωθεν, ενώ στο 67’ ο τραυματισμός του Ελ Καντουρί έφερε τον Μουργκ στο ματς και τον Μπίσεσβαρ στον άξονα. Όσο τα λεπτά κυλούσαν, ο ΠΑΟΚ έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική του ισορροπία, ψάχνοντας με αντεπιθέσεις ένα δεύτερο γκολ που θα τον εξασφάλιζε ολοκληρωτικά.

Ο Λουτσέσκου φρέσκαρε ακόμα περισσότερο την ομάδα του στο 75’ περνώντας στο παιχνίδι τους Καγκάβα-Εσίτι αντί των Μπίσεσβαρ-Κούρτιτς. Στο 80’ ήταν η στιγμή για τον Δικέφαλο να “τελειώσει” το ματς. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα, ο Σφιντέρσκι έδωσε στον Μουργκ, και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία έκανε το 0-2.

Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης αποτέλεσε μια τυπική διαδικασία, ο ΠΑΟΚ κράτησε την μπάλα στα πόδια του και τελικά πήρε τη νίκη με σκορ 0-2.

Γκολ: Ελ Καντουρί 10’ (σουτ), Μουργκ 80’ (σουτ)
Δοκάρι: Σβαμπ 6’ (σουτ), Ελ Καντουρί 6’ (σουτ), Ελ Καντουρί 41’ (σουτ)
Κίτρινες: Αμπάς 14’, Γκάλοβιτς 50’, Ντρμιτς 74’ / Τέιλορ 16’, Σφιντέρσκι 60’, Μουργκ 89’
Κόκκινη:
Ριέκα:  Πρσκαλο, Βούκσεβιτς (Τσερίν 46’), Γκάλοβιτς (Βούτσκιτς 71’), Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Τόμετσακ (Μπούσνια 81’), Αμπέμ, Λεπίνιτσα (Σελάχι 46’), Πάβιτσιτς, Αμπάς, Ντρμιτς (Όμπρεγκον 84’).
ΠΑΟΚ:  Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (Εσίτι 75′), Σβαμπ (Αουγκούστο 93′), Ελ Καντουρί (Μουργκ 67’), Μπίσεσβαρ (Καγκάβα 75′), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.
Διαιτητής: Μπόικο (Ουκρανία)
Βoηθοί: Βισότσκι (Ουκρανία), Ζαποροζένκο (Ουκρανία)
Θεατές: 8.000

πηγή: inpaok.com

Original article: Ψέκασε, σκούπισε, πέρασε!.



Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου