free hosting

Δωρεάν φιλοξενία

25/08/2021

Βέργης: Εκτός από αυτούς χρειάζονται και άλλες “κανονικές” μεταγραφές !

Βέργης: Εκτός από αυτούς χρειάζονται και άλλες “κανονικές” μεταγραφές !

Ο Βασίλης Βέργης γράφει ότι οι τελευταίες κινήσεις παραπέμπουν σε μεταγραφική «Παναθηναϊκή σοβαρότητα» αλλά χρειάζονται κι άλλες δύο, τουλάχιστον, κομβικής σημασίας.

Η χθεσινή ημέρα υπήρξε αναμφισβήτητα η καλύτερη ειδησεογραφικά έως τώρα για τον Παναθηναϊκό στο καλοκαίρι που διανύουμε. Η απόκτηση του Βιτάλ, η οποία ακολουθεί εκείνη του Λούντκβιστ, και βέβαια η γνωστοποίηση της πρότασης για τον Παλάσιος -που είναι ο εξτρέμ για τον οποίο γράφαμε στο σημείωμα του Σαββάτου ότι οι άνθρωποι του τριφυλλιού λένε πως «παλεύουν για να αποκτήσουν ένα πολύ καλό παίκτη»- δημιούργησαν ένα πρώτο καλό κλίμα στους κόλπους μιας ομάδας η οποία διψάει όπως ο ταξιδιώτης στην έρημο για θετικά νέα.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου και η προσπάθεια απόκτησης του Αργεντινού είναι κινήσεις που παραπέμπουν σε μεταγραφική σοβαρότητα-κανονικότητα μιας ομάδας η οποία έχει ανάγκη να ανεβάσει την ποιότητά της. Προφανώς όλοι οι ποδοσφαιριστές κρίνονται στο γήπεδο, πόσο μάλλον παιδιά που έρχονται από την άλλη άκρη της γης και χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

Όμως πρόκειται δεδομένα για καλούς παίκτες, με στοιχεία που δεν διαθέτει τώρα ο Παναθηναϊκός, και μπορούν να τον βοηθήσουν στη λύση του τεράστιου μεσοεπιθετικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Ο Βιτάλ ως μέλος του ρόστερ του ουσιαστικά καθώς υπάρχει συμφωνία και αναμένεται στην Αθήνα και ο Παλάσιος αν φυσικά τελικά αποκτηθεί.

Το «κάλλιο αργά παρά ποτέ» ταιριάζει απόλυτα στον Παναθηναϊκό που όλο το καλοκαίρι έκανε ελάχιστα πράγματα. Είναι σημαντικό ότι ο «δύσκολος» Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε το πράσινο φως γι αυτές τις μεταγραφές καθώς και ότι η διοίκηση του κλαμπ προχωράει για δύο περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται σημαντικό κόστος.

Κι αν κάποιος πει «Μα ο Βιτάλ είναι δανεικός», την ίδια στιγμή πρέπει να σκεφτεί (πέρα απ’ το ότι ΟΛΕΣ οι ομάδες παίρνουν δανεικούς, ακόμη κι εκείνες με τριπλάσιο του Παναθηναϊκού μπάτζετ…) ότι η οψιόν αγοράς του 50% ορίστηκε στα 4 εκατ. ευρώ! Και για τον Παλάσιος θα χρειαστούν αρκετά, αν υπολογίσουμε ότι τόσο το καθεστώς των δικαιωμάτων του όσο και η καλή ηλικία του (29) παραπέμπουν σε αυτό. Σημαντικό στοιχείο πάντως που βοηθάει είναι ότι το ερχόμενο καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του με την Ιντεπετιέντε.

Αν υποθέσουμε ότι θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αργεντινού ο Παναθηναϊκός θα έχει προσθέσει, μέσα σε λίγες ημέρες, τρεις παίκτες στη μεσοεπιθετική του λειτουργία. Πολύ σημαντικό για μία ομάδα η οποία υποφέρει σε αυτό το μισό του γηπέδου.

Αρκούν όμως; Άποψή μου είναι ότι το τριφύλλι, ειδικά ΤΩΡΑ που μπολιάζεται ποιότητα, χρειάζεται οπωσδήποτε ένα σέντερ φορ με ξεκάθαρη ευχέρεια στο γκολ. Έναν κυνηγό με εύκολα τελειώματα –τύπου Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ για να γίνει αντιληπτό τι εννοώ- ο οποίος να μπορεί να στέλνει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα υλοποιώντας τις ασίστ των ταλαντούχων χαφ και εξτρέμ.

Ο Καρλίτος που ήρθε πέρυσι στον Παναθηναϊκό ως τέτοιος φορ δεν έδειξε στο χρόνο που πέρασε πως έχει τις λύσεις. Θα μου πείτε «Μα έπαιζε σε μία ομάδα με τρομερή δημιουργική δυσκοιλιότητα». Σωστά. Αλλά ποιος μπορεί να ρισκάρει ότι φέτος ο Καρλίτος θα γίνει ο φορ που θα λύσει το πρόβλημα του ΠΑΟ στο γκολ;

Ο Μακέντα είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όχι όμως ο σέντερ φορ των πολλών γκολ σε ένα πρωτάθλημα. Ούτε εκείνος με το εύκολο τελείωμα. Μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά ως περιφερειακός, αλλά η περιοχή δεν είναι το φόρτε του.

Ακούω από το ρεπορτάζ των συναδέλφων ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών για φορ μόνο αν δεχθεί πρόταση για Καρλίτος ή Μακέντα. Εκτιμώ ότι το διαβάζουν λάθος. Είναι σαφώς προτιμότερο να προσθέσουν ένα ακόμη «δυνατό» συμβόλαιο για σέντερ φορ και να δουλέψουν το χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο για να παραχωρήσουν τον Ισπανό ή τον Ιταλό, παρά να μην ενισχυθούν ΤΩΡΑ εκεί όπου έχουν ΑΝΑΓΚΗ. Με ένα παίκτη ο οποίος θα μπορέσει να αξιοποιήσει τους καλούς μεσοεπιθετικούς που οι πράσινοι πήραν ή ετοιμάζονται να πάρουν.

Η δεύτερη θέση στην οποία θαρρώ ότι το τριφύλλι ΠΡΕΠΕΙ να ενισχυθεί είναι αυτή του τερματοφύλακα. Για να μην βιαστεί κάποιος: όχι, δεν απαξιώνω τον Σωκράτη Διούδη ούτε μειώνω τη δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια και την ξεκάθαρη άνοδό του. Είμαι όμως από τους παραδοσιακούς που θεωρούν ότι μια μεγάλη ομάδα πρέπει να ξεκινάει την ανοικοδόμησή της από ένα γκολκίπερ-αναφορά. Έναν Βάντσικ, για να το τιτλοφορήσω και να καταλάβουν οι παλαιότεροι.

Εκτός αυτού όμως, ο (κάθε) Διούδης πρέπει να νοιώθει έντονο συναγωνισμό. Είτε ως βασικός είτε παλεύοντας για τη θέση. Αυτή τη στιγμή ο διεθνής γκολκίπερ στον Παναθηναϊκό αισθάνεται πως είναι αυτός και οι νεαροί πίσω του οι οποίοι δεν μπορούν να τον «απειλήσουν». Αντίθετα ένας καλός ξένος γκολκίπερ τούτη την ώρα θα απογείωνε τον ανταγωνισμό και μόνο καλό θα έκανε στο τριφύλλι.

Στα ΠΡΕΠΕΙ δεν θα προσθέσω τον κεντρικό αμυντικό-βάση, όχι γιατί πιστεύω το αντίθετο (το έγραφα από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου), αλλά επειδή η απόφαση του Γιοβάνοβιτς είναι να πορευτεί με τους υπάρχοντες. Εκεί όπου εκτιμώ πως κάποια στιγμή θα δούμε τον Δημήτρη Κουρμπέλη…

Όμως ο σέντερ φορ και ο τερματοφύλακας είναι ΠΡΕΠΕΙ τα οποία θα αξιοποιήσουν τις κινήσεις που τώρα γίνονται και θα προσθέσουν ποιότητα και ανταγωνισμό, στοιχεία που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει σιγά σιγά σε ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Πηγή: sdna.gr

πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Βέργης: Εκτός από αυτούς χρειάζονται και άλλες “κανονικές” μεταγραφές !.



Click here for more...
from #Bangladesh #News aka Bangladesh News Now!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου